Pujada Arinsal - 22 i 23 / 06 / 2019

<< Nous al•licients per a la gran festa de la velocitat en muntanya

Andorra la Vella, 10 de maig de 2016. L’Automòbil Club d’Andorra comunica les primeres dades de la que serà la segona edició de la Pujada Ordino-Arcalís, la prova reina de l'automobilisme andorrà; se celebrarà els dies 10 i 11 de setembre a la carretera CG-3 d'Ordino a l'estació d'esquí de Arcalís. L'èxit que va viure l'edició de 2015 és el millor estímul per tal que, la d'aquesta temporada, permeti consolidar la competició, amb noves puntuacions que li han d'augurar un gran futur.

La prova serà la 7a i última puntuable per al Campionat d'Espanya de Muntanya, la qual cosa permetrà de nou la proclamació dels diferents guanyadors d’aquest; la 5a i penúltima del Campionat de França de Muntanya de 2a Divisió; la 6a i penúltima del Campionat de Catalunya de Muntanya; i la 5a i última del ‘Trophée des Pyrénées’, el nou campionat promogut per l’ACA en col•laboració amb altres organitzadors espanyols i del sud de França.

La puntuació per al campionat de França de 2a Divisió i la creació d'un trofeu dels Pirineus és una clara mostra de l'orientació que la prova vol prendre, que no és una altra que ser vàlida per al campionat de muntanya absolut francès i aconseguir un gruix de participació important del veí país. El ‘Trophée des Pyrenées’ neix en realitat de la voluntat de l’Automòbil Club d’Andorra i els organitzadors de proves de muntanya dels Pirineus per impulsar un trofeu genuïnament pirinenc, amb el qual s'activi la concòrdia i faciliti la participació de pilots dels tres països.

Ordino-Arcalís: Programa de dos dies
Ordino i Arcalís seran de nou l'epicentre de l'automobilisme de velocitat en muntanya dels Pirineus, una prova d'altura que el dissabte 10 de setembre viurà les diferents mànigues d'entrenaments lliures i oficials, a més de la primera pujada de cursa puntuable. El diumenge 11 se celebraran els entrenaments oficials i les dues següents pujades vàlides per a la classificació final.

La Pujada Ordino-Arcalís, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, compta amb el suport de la firma BMW a través de Pyrénées Motors, Vallnord, Total i Sant Eloi Carburants, així com la implicació plena del Comú d'Ordino i Arcalís. La cursa compta amb el suport de diferents organismes esportius: Real Federación Española de Automovilismo, Fédération Française du Sport Automobile i Federació Catalana d’Automobilisme.

| | compartir